Wanneer je aan een overheerlijke tropische bestemming in Afrika denkt, is Lamu Island een prima alternatief wat nog volledig ontdekt moet worden door het toerisme.

Het leven op Lamu Island is relaxed en overal hangt een laid back sfeer. Je vindt Lamu Island aan de Keniaanse kust en vaart hier in no-time met een boot naar toe. Er zijn weinig aangelegde wegen op het eiland, dus echte voertuigen vind je hier ook bijna niet. Het eiland voelt misschien zelfs een beetje vergeten aan.

Lamu

UNESCO World Heritage Site eiland

De lokale bevolking maakt vooral gebruik van boten, ezels (er zijn er meer dan 3.500 op dit eiland!) en af en toe kom je een motor tegen. Op het eiland zelf vind je veel eeuwenoude Swahili architectuur. Door deze architectuur en het feit dat het eiland zo afgelegen ligt heeft Lamu Island een plekje weten te bemachtigen op de UNESCO World Heritage Site.

Bezoek Lamu City met een local

Als jij je graag meer wil verdiepen in de Keniaanse cultuur en op zoek bent naar een unieke ervaring, mag deze activiteit niet ontbreken op jou bucketlist. Lamu City is de belangrijkste stad op het eiland en er is hier van alles te zien.

Hoe bijzonder is het om door de stad te lopen met een local die je informeert over alles wat je ziet? Je kunt gewoon iemand aanspreken op straat, en meestal geven ze jou met alle plezier een rondleiding door de stad.

Je kunt bijvoorbeeld de kruiden- en etenswaren markt bezoeken waar ze ook souvenirs verkopen. Ook kun je (als vrouw zijnde) je handen laten versieren met henna. Hiermee boost je meteen de lokale economie! De locals vertellen je meer over de meest bijzondere plekken in de stad, zodat je ook zeker weet dat je niets mist.

Bezoek dan het nabijgelegen Shela Village.

Het kost je ongeveer 15 minuten om hier te komen met de boot vanaf Lamu City. Kies een van de stranden uit en waan jezelf alleen op de wereld! Steek je tenen in het zand en geniet van de rust.

Scroll naar boven