Watamu, ook wel het “Little Italië” genoemd is minder bekend voor de toeristen, maar desalniettemin één van de mooiste plekjes aan de kust van Kenia en ligt op 105 km ten noorden van Mombassa.

De baaien rondom dit idyllisch plekje maken deel uit van het Watamu Marine Park. Hier waan je je echt op de Malledieven, parelwit strand, helder water en rust.
Je kan er snorkelen, dolfijnen spotten, en het is de place to be voor gezellig tafelen in de vele restaurantjes.
Je vindt hier de Italiaanse keuken zoals “Ostaria Romana”, waar je lekkere pasta of pizza’s kan eten.

Er zijn overheerlijke visrestaurants waar de vis vanaf de zee rechtstreeks op je bord komt. Zo is er het alom bekende “Crab Shack”, gelegen middenin de mangroves. Reserveer hier tijdig en zorg dat je daar ook de zonsondergang kan meemaken.

Watamu

Sweet people

Hou je het echt local, dan moet je langs bij “papa Remo”, gelegen op het strand en ook daar kan je de beste vis gaan eten.

De beste hotels in Watamou geven wij jullie graag mee tijdens de bespreking van jullie reis.

Het dorpje telt 1900 inwoners en de enige mogelijkheid om wat geld te verdienen is het toerisme.

Het is daarom ook dat de inwoners je achtervolgen met hun zelfgemaakte spulletjes in de hoop iets te kunnen verkopen aan de toeristen.

Blijf hier rustig bij en blijf vriendelijk maar kordaat. Watamou betekend letterlijk “Sweet People”, en de meesten onder hen zijn dat ook.

Aan het strand van Watamu kan je met een bootje de oversteek maken naar het prachtige en romantische “Love Island”. Het klein eilandje dat bij eb zichtbaar wordt en bij vloed is overspoelt en niet toegankelijk. Als de zee volledig is weggetrokken kan je zelfs te voet naar en van het eiland wandelen.

Een onvergetelijk plekje natuur en vooral een aanrader, want dergelijke natuurschoon kan je nergens vinden.

Bekijk onze foto’s en geniet van dit Idyllisch dorpje waar ook jij misschien binnenkort zelf kan vertoeven.

Scroll naar boven