Ambosseli National Park ligt in het zuiden van Kenia, in de provincie Kajiado.
Het is één van de mooiste reservaten en na het Masai Mara Park het populairste park in Kenia.

Het gebied strekt zich uit tot bijna 400 vierkante kilometer.

Sinds 2005 is dit park terug in handen van de lokale bevolking; nl de Masai.

Ook de intensieve landbouwactiviteiten langs de moerassen zijn een aantrekkelijke factor voor de bevolking.

Relatief klein reservaat met één van s ’werelds beste wildlife vieuwings ervaringen.

Er valt in dit gebied amper 350 milliliter regen per jaar

Een safari in het Ambosseli Park is dan ook een echte aanrader !  Er leven meer dan 400 soorten vogels, waaronder 47 soorten roofvolgels die rond het gebied cirkelen op zoek naar hun prooi, watervogels en landvogels.

Ook is Ambosseli Park de habitat van vele soorten wilde dieren zoals de Afrikaanse bosolifant, impala’s, cheeta’s, oost Afrikaanse leeuwen, Kaapse buffels, Masai Giraffen, neushoorns, blauwe gnoes en zebra’s die je allemaal kan spotten via een safari.

Door de lange droge maanden is de vegetatie hier schaars en zijn de dieren heel goed in actie te zien.

Op de achtergrond zie je dan ook de prachtige Kilimanjaro, de grootste vrijstaande berg ter wereld met een hoogte van 5895 meter, deze reus mag tijdens je Safari in Ambosseli Park zeker niet ontbreken en is meer dan een bezoekje waard.
Er zijn 3 toppen op de Kilimanjaro, waarvan de Kibo is bedekt met gletsjers en een ijsoppervlakte heeft van 11 vierkante kilometer.

Het Park is slechts 240 km verwijderd van Nairobi en is meermaals uitgeroepen tot ’s wereld beste plek om oog in oog komen te staan met olifanten. Hier leven namelijk de meeste olifanten per vierkante kilometer.

Onze chauffeur ziet jullie graag tegemoet om zijn rijkunsten te tonen in het park en jullie informatief bij te staan zodat deze safari voor jullie een onvergetelijke ervaring zal zijn. Hij zal jullie begeleiden vanaf jullie hotel en brengt je veilig en wel terug tot je verblijfplaats.

Bij meerdere dagen safari in het Ambosseli Park zal hij ook steeds in de buurt zijn van de overnachtingsplaats die jullie samen met ons vooraf hebben besproken.

Affordable Travels

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guided Experiences

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Group Discounts

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guest Support

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Scroll naar boven