De Masai Mara is een natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia. Het is 1.510km² groot en het grenst aan de Serengeti-vlakte. Een grote attractie voor toeristen is de massale seizoenstrek van de gnoes en de zebra’s.

Masai Mara National Reserve is beschreven als een magische charme, een schilderachtige plek waar mooie herinneringen worden bedacht en terecht.

Het is de thuisbasis van een adembenemend savanne-ecosysteem en de Great Wildebeest Migration, in 2007 het 8e wereldwonder genoemd.

Tijdens de migratie migreren ongeveer 1,5 miljoen gnoes en duizenden zebra’s en antilopen van Tanzania’s Serengeti naar Kenia’s Masai Mara. Het reservaat beschermt ook de Big Five en andere dieren in het wild, waaronder olifanten, giraffen, hyena’s, buffels, zwarte neushoorns, krokodillen, wilde honden, meer dan 450 vogelsoorten en nog veel meer. Klik hier voor meer informatie over de

De beste tijd om de Mara te bezoeken is tijdens de jaarlijkse migratie, van juli tot oktober. Het is het perfecte moment om een glimp op te vangen van zelfs de zeldzaamste dieren. Van zeldzame luipaarden tot elegante cheeta’s tot brullende leeuwen tot grommende nijlpaarden tot zwerven met kuddes grazende gazellen en olifanten, je zult het allemaal zien in de Masai Mara.

Alsof dat nog niet genoeg is, kunt u opwindende activiteiten ontdekken, zoals ballonvaren, vogels kijken, kamperen, bushdiners, en niet te vergeten state-of-the-art-accommodatie in het reservaat.

Het Masai Mara natuurreservaat

Eén van de meest bekende parken van Afrika

Het Masai Mara natuurreservaat behoort tot de meest bekende en wildrijke nationale parken van het Afrikaanse continent. De Masai Mara wordt in tweeën gedeeld door de beroemde Mara rivier waar 2.000.000 migrerende wildebeesten en zebra’s zich op spectaculaire wijze een weg door heen banen in de maanden juli tot oktober. De Masai Mara staat garant voor uitzonderlijk veel ontmoetingen met het Afrikaanse dierenrijk en zal u tevens versteld doen staan van adembenemende vergezichten.

Het Masai Mara natuurreservaat ligt in een enorme vallei dat is ontstaan door de krachten van de Grote Riftvallei en wordt in het oosten begrensd door de Loita heuvels, in het noorden door de Ithong heuvels en in het westen het imposante Esoit-Oloolo gebergte. Het reservaat grenst in het zuiden met het Serengeti Nationaal Park in Tanzania en vormt daarmee een gigantisch ecosysteem waar de grote trek in de maanden juli tot oktober door heen trekt. Op het moment dat het gras van de zuidelijke savannevlaktes in de Serengeti groen kleurt trekt de megakudde verder om zich op te maken voor de geboortegolf van december, januari en februari. Naast de migrerende wildebeesten en zebra’s komt u tijdens een safari in de Masai Mara ook grote troepen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden, hyena’s, giraffen, impala’s, antilopen, olifanten en misschien zelfs neushoorns tegen.

MARA CONFLUENCE

Mara Confluence is ‘het hart van de Masai Mara’ gelegen aan de oostkant van de Mara rivier in het gebied waar de Mara rivier en de Talek rivier samen komen. De glooiende graslanden met de meanderende rivieren en in de verte het Oloololo gebergte zorgen voor magnifieke vergezichten tijdens de safari. Door de vruchtbaarheid van het gebied rondom de Mara rivier kent het gebied het gehele jaar door een hoge concentratie grazers zoals hartebeesten, giraffen, zebra’s, wrattenzwijnen en gazelle soorten. Hierdoor zijn ook het gehele jaar door de leeuwen, jachtluipaarden, hyena’s en jakhalzen alom vertegenwoordigd. Aan de oevers van de Mara rivier groeit bos waar olifanten, bavianen, buffels en luipaarden leven. In de Mara rivier leeft de gigantische nijlkrokodil die zo nu en dan in botsing komen met de vele nijlpaarden die zich hier eveneens ophouden. Mara Confluence is de beste plek om in de maanden juli tot oktober de grote trek door de Mara rivier heen te zien trekken, de nijlkrokodillen wachten hier een jaar op en zorgen voor een ongekend spektakel.

MARA GOVENORS

Ten noorden van de Mara Confluence, eveneens ten oosten van de Mara rivier, ligt Mara Govenors. Het gebied is beroemd om de bekende BBC-documentaire Big Cat Dairy die hier is opgenomen van 1996 tot 2010. De natuur is vergelijkbaar met de natuur in Mara Confluence en wordt gedomineerd door de Mara rivier, glooiende savanne vlaktes en een hoge concentratie wilde dieren. In het gebied komen nauwelijks rivieroversteken van de wildebeesten en zebra’s voor, hiervoor gaat u op safari naar Mara Confluence. Daarentegen is Mara Governors de originele plek voor de ballonsafari, waarbij u boven de rivier vliegt en de wilde dieren vanuit de ballon kunt bewonderen.

Affordable Travels

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guided Experiences

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Group Discounts

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guest Support

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Scroll naar boven