Nationaal Park Tsavo East is een van de oudste en grootste nationale parken van Kenia, geopend in april 1948. Het park heeft een grootte van 21812 vierkante kilometer. Het park ligt in de buurt van het dorpje Voi in het district Taita Taveta van provincie Pwani.

De aanblik van stofrode olifanten die zich wentelen, rollen en elkaar besproeien met het middernachtblauwe water van de palmschaduwige Galana-rivier is een van de meest suggestieve beelden in Afrika. Dit, samen met het 300 kilomter lange Yatta-plateau, de langste lavastroom ter wereld, zorgen voor een avontuur als geen ander in het Tsavo-oosten. Het park vormt het grootste beschermde gebied in Kenia en is de thuisbasis van de meeste van de grotere zoogdieren, enorme kuddes stof – rode olifant, neushoorn, buffel, leeuw, luipaard, peulen van nijlpaard, krokodil, waterbokken, kleine Kudu, gerenuk en het vruchtbare vogelleven beschikt over 500 geregistreerde soorten.

Het Tsavo National Park is met 13.747 km2 een van de oudste en grootste nationale parken van Kenia. Het is als nationaal park geopend in 1948 en opgedeeld in 2 delen: Tsavo East National Park en Tsavo West National Park. De scheiding wordt gevormd door de spoorweg en snelweg die lopen van Mombasa naar Nairobi. Het heeft zijn naam ontleend aan de Tsavo rivier, die van west naar oost door het park stroomt.

Uitgestrekte savannes en graslanden

Het landschap van Tsavo National Park

Tsavo East is een voornamelijk vlak gebied bestaande uit uitgestrekte savannes en graslanden, met lage begroeiing. Ideaal om wild te spotten dus. Een speciaal kenmerk is de roodbruine aarde die het landschap een oranje gloed geeft en de bijzondere baobab bomen op de savannes. Door de droge vlaktes stromen de Tsavo rivier en Athi rivier, die samenkomen en zo de Galana rivier vormen. Het vlakke savannelandschap wordt afgewisseld met acaciastruiken, moerassen en de heuvels van het Yatta Plateau.

Het dierenrijk in het Tsavo National Park

In Tsavo East kun je door het gunstige landschap heel goed dieren spotten. Je vindt hier hele grote olifantenkuddes, die graag het oranje stof over zich heen gooien en daarom een oranje gloed hebben. Verder vind je hier de Big Five, bavianen, cheeta’s, dik-diks, de bedreigde hirola (Hunter’s hartebeest), oryxen etc.

In Tsavo West is het landschap indrukwekkender, maar daarom is het iets minder makkelijk om dieren te spotten. Hier kun je over het algemeen dezelfde dieren spotten als in Tsavo East, inclusief de Big Five. Bovendien vind je hier zo’n 600 vogelsoorten.

Klimaat

Tsavo National Park heeft een droog en heet klimaat. De gemiddelde temperatuur is het hele jaar overdag rond de 31 graden ’s nachts tot ca. 20 graden. Het is een droog gebied en met name in Tsavo East kan het in de droge tijd behoorlijk stoffig worden. De regenperiodes lopen gelijk aan de rest van Kenia.

Dit park heeft de grootste olifantenpopulatie van Kenia en staat bekend voor zijn rode olifanten. Door het park stromen enkele rivieren waaronder de Tsavo en de Athirivier. Zij komen samen en vormen dan de Galanarivier. In het park is er weinig dichte vegetatie en er zijn veel open landschappen te zien, vergezeld van vele baobabbomen.

Dit is het grootste park van Kenia, beroemd om zijn kuddes stofrode olifanten.

Tsavo East heeft nog een grote aantrekkingskracht: je kunt een gamedrive maken door de schijnbaar lege wildernis en drie uur later terugkeren naar het kamp zonder een ander voertuig te hebben
gezien. Er zijn hier zeer weinig kampen en lodges en, relatief gezien, bijna geen, met de meerderheid van hen dicht bij Voi in het westen, in de buurt van de Mombasa snelweg. Je hebt het park vaak voor jezelf, kijkend naar de dieren in het wild onder een enorme hemel: waar je ook naar kijkt, Tsavo East voelt altijd als een groot spektakel.
Bij het overwegen van een Tsavo East safari, is het de moeite waard om te weten dat bijna alle safari’s plaatsvinden in het zuiden van het park, ten zuiden van de Galana-rivier.

De enorme noordelijke regio Tsavo East was jarenlang gesloten voor het publiek en hoewel het nu weer open is, zijn de afstanden hier enorm en is er vrijwel geen infrastructuur. In de praktijk is het een gebied voor avontuurlijke ontdekkingsreizigers, geen gamedrives.

Affordable Travels

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guided Experiences

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Group Discounts

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guest Support

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Scroll naar boven