Tsavo West is een prachtige, ruige wildernis. Het savanne-ecosysteem bestaat uit open graslanden, struikgewas en Acacia-bossen, gordels van riviervegetatie en rotsachtige bergkammen, waaronder de Poacher’s Lookout, waar bezoekers de krioelende kuddes in de vlaktes beneden kunnen zien.

Tsavo West biedt enkele van de mooiste wildkijkers ter wereld en attracties zijn onder meer olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, cheeta’s, luipaarden, buffels, diverse planten- en vogelsoorten, waaronder de bedreigde kwartelkoning en de bijna bedreigde Basra Reed Warbler

Bijna 10.000 km² natuurgebied

Het populairste safaripark van Kenia

Natuurlijke waterbronnen, moerassen, wildbegroeide rotsen, glooiende grasheuvels en uitgestorven vulkanische pieken. De vruchtbare bodem van Tsavo West National Park heeft een filmisch decor aan landschappen gecreëerd, waar de beroemde ‘rode’ olifanten paraderen. Nijlpaarden badderen in Mzima Springs. Zwarte neushoorns grazen aan de voet van de Ngulia Hills. En vogels hun mooiste kleuren laten zien bij Lake Jipe.

Met maar liefst bijna tienduizend vierkante kilometer aan natuurgebied, is Tsavo West een van de grootste nationale parken van Kenia. Plak daar Tsavo East aan vast en we hebben een winnaar. waardoor Tsavo West tegenwoordig een van de populairste safariparken is van Kenia.

Op safari in Tsavo West

De afwisselende landschappen zorgen voor dramatische uitzichten. Vulkanische toppen rijzen op naast goudgele grasheuvels. Een stoffige, roodbruine zandweg leidt je ernaartoe. Alsof je zo een sprookje binnenwandelt.
Stel je dan eens voor dat er in dat decor een olifant staat. Een rode olifant! Want daar staat Tsavo West bekend om: olifanten die zich inzepen met het roodbruine zand en zo een roodachtige huid creëren. Heb je dan niet de perfecte foto te pakken?

Natuurlijk sluipt de rest van de Big Five er ook rond, net als cheeta’s, hyena’s, giraffen, zebra’s en wilde honden. De dichte begroeiing van het natuurgebied maakt het alleen lastig om de dieren te spotten. Wie hier wel écht goed zitten zijn vogelaars. Meer dan 600 vogelsoorten vliegen je hier zowat om de oren.

Mzima Springs

Wie nijlpaarden wil zien badderen, gaat naar Mzima Springs in het westen van het park. Een haast ongelooflijke 250 miljoen zoet water spoelt hier elke dag ondergronds aan vanaf Chyulu Hills, dat omliggende steden als Mombasa van vers water voorziet. Vanaf de kijkruimte onder water zie je zelfs de vele vissen die in de groene oase leven.

Lake Jipe

Als je vanaf Taveta de stoffige weg richting de zuidwestelijke grens van Tsavo West volgt, kom je uit bij een drinkplaats voor enorme kuddes olifanten. Lake Jipe wordt omgeven door riet en gevoed door de Kilimanjaro.
Naast een olifantenwalhalla, is het zoetwatermeer op de Tanzaniaanse grens een paradijs voor vogelaars. Neem je verrekijker mee en spot de Afrikaanse schaarbek en dwergeend, zwarte reiger en bonte ijsvogel. Met een beetje geluk, verschijnen de toppen van de Kilimanjaro op de achtergrond van je foto.

Ngulia Rhino Sanctuary

Een andere ster in Tsavo West National Park is de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn, ernstig populair onder stropers. Om dit zeldzame lid van de Big Five te beschermen, is er aan de voet van de Ngulia Hills een opvangcentrum opgezet: Ngulia Rhino Sanctuary.
Waar het negentig vierkante kilometer grote reservaat in 1986 begon met slechts drie zwarte neushoorns, grazen er inmiddels meer dan tachtig. Toch is het lastig om ze te spotten, ze verstoppen zich graag achter dichtbegroeide struiken.

In een 4×4 met pop-up-dak haalt onze chauffeur je op bij je hotel, hij heeft professionele ervaring als safarigids en zijn vergunning op zak. In de 4×4 heb je veel ruimte om te bewegen en zit je altijd aan het raam. Bovendien kan het dak open, waardoor je een nog beter uitzicht hebt op de dieren.

Over Tsavo West

Locatie: Afstand vanaf Nairobi, 5 uur

Activiteiten: Jeepsafari, nachtsafari, Mzima Springs wandeling

Klimaat: Droog en warm klimaat, overdag gemiddeld 28 graden

Nachtsafari: In de avonduren ontwaakt er een geheel ander dierenleven in Tsavo West. Tijdens de safari gaat u op zoek naar het stekelvarken, galago, serval en aardwolf en wie weet zelfs een luipaard.

Mzima springs wandeling: Centraal in het noordelijke gedeelte van Tsavo West bevinden zich de waterstromen en meren van Mzima Springs. Het kraakheldere water in deze meren komt ondergronds vanuit de iets noordelijker gelegen Chyulu Hills. Door al het water is het een ware oase en groeien er vijgenbomen en acaciabomen langs de oever. In de meren leven verschillende vissoorten, nijlpaarden en krokodillen. Door het gebied is een wandelpad aangelegd waar een wandeling van ongeveer 45 minuten gemaakt kan worden. Er is een onderwaterkamer aanwezig wat bijzondere fotomomenten op kan leveren indien er nijlpaarden actief zijn in de buurt van de kamer. Mzima Springs is vrijwel altijd onderdeel van de safari .

Affordable Travels

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guided Experiences

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Group Discounts

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guest Support

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Scroll naar boven