Na Mombassa en Nairobi is Kisumu de grootste stad van Kenia en wordt ook wel de “tweede kust” van Kenia genoemd.

Het is de hoofdstad van Luo, een bevolkingsgroep in Afrika en ligt in het westen van Nairobi.

Nabij het Lake Victoria gelegen is het dan ook de ideale plaats voor handel in visserij. De visrestaurants zijn er dan ook voltallig aanwezig.

Hier bevindt zich ook de grootste markt van het land. Er is een museum van de Afrikaanse culturen, dieren en natuur.

Net buiten de stad in Kit Mikayi is er een rotsformatie die je kan oplopen. Bovenop krijg je een prachtig zicht van Kisumu.

Lake Victoria

Het 2de grootste zoetwatermeer ter wereld

Maar de attractie hier is zonder twijfel Lake Victoria, het tweede grootste zoetwatermeer ter wereld. Je kan met de boot naar het vissersdorpje Dunga waar zich een authentieke pier en een pittoresk strandje bevind. Aan Dunga Beach kan Je met een kano het meer rond varen en honderden vogelsoorten spotten, maar ook talloze nijlpaarden

Op het meer bevindt zich ook een eilandje “het Ndere Island”, waar nijlpaarden, bavianen, impala’s en antilopen te spotten zijn.

Bij zonsondergang kan je plaats nemen in het restaurant bij Kibobo Bay waar je langzaam de zon ziet dwalen in het Victoriameer.

Aan de overkant van Lake Victoria ligt Simbi Nyaima, wat “gezonken stad” betekend. Daar zie je duizenden flamingo’s.

Ook in de omgeving van Kisumu bevinden zich verschillende Nationale parken zoals het Impala sanctuary en het kakamega Forest. Je vindt er immense grote bomen en watervallen en kan er 400 soorten vlinders en 300 soorten vogels tegen komen.

Zo zie je dat Kisumu meer dan de moeite is om een dagje te verblijven. Overnachten kan je in het Imperial hotel Expres of Lake view hotel indien je dit wenst uiteraard.

Affordable Travels

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guided Experiences

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Group Discounts

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guest Support

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Scroll naar boven