Kenmerkend voor de Great Rift Valley in Kenia is het merenlandschap, bestaande uit Lake Naivasha, Lake Nakuro, Lake Bogoria, Lake Elmenteita en Lake Baringo.
Wij gaan ons vooral richten op “Lake Baringo”.

Lake Baringo is west-centraal gelegen in Kenia en is een fascinerende plek voor zowel geologen als natuurliefhebbers, met adembenemende landschappen en een must voor vogelliefhebbers.

Het meer maakt deel uit van de Oost-Afrikaanse Rift Valley en het water heeft een bruinachtige thee kleur.

Lake Baringo en Lake Naivasha zijn de enige twee zoetwatermeren in Kenia

Dieren in het wild van Lake Baringo

Het meer is de thuisbasis van meer dan 470 soorten vogels – waarvan er vele op en rond het meer broeden.
Het is een belangrijke stop voor trekvogels –
de Afrikaanse longvis die in de jaren 1970 in het meer werd geïntroduceerd is nu de belangrijkste voedselbron uit het meer.

Het gebied wordt steeds populairder als toeristische bestemming.

Nijlpaarden zijn redelijk actief in en rond het meer en je zult ze waarschijnlijk uit het water zien komen om ’s nachts te grazen. Omdat het een zoetwatermeer is, trekt Baringo geen flamingo’s aan. Het is niettemin een van de belangrijkste vogelbestemmingen van Oost-Afrika, met bijna 500 soorten die hier zijn geregistreerd, waarvan sommige uiterst zeldzaam of anderszins endemisch zijn voor dit gebied. Visarenden zijn er in overvloed, en je zult onvermijdelijk worden getrakteerd op een close-up van hen die naar beneden duiken om vis te vangen die voor hen wordt uitgegooid door lokale schippers – de majestueuze vogels zijn zelfs zo gewend geraakt aan dit extraatje dat ze reageren op menselijke fluitjes.

Affordable Travels

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guided Experiences

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Group Discounts

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Guest Support

Aliqua vivamus laoreet eveniet, laoreet.

Scroll naar boven